Het Kwaliteitsteam werkt op verzoek van ondernemers, gemeenten en/of omwonenden uit de directe omgeving. Goede uitbreidingsplannen en een goed planvormingsproces voor zowel de bedrijven zelf, de gemeente als de omwonenden garanderen een soepel en snel verlopend traject. Daar zijn alle partijen bij gebaat!

Hoe werkt het?

Wanneer het Kwaliteitsteam wordt benaderd voor advies, volgt altijd eerst een telefonische intake. Daarin wordt helder welke aanpak gewenst is en welke teamleden u het beste kunnen helpen. Eventueel vragen wij om extra informatie en het overleggen van relevante stukken. Iedere aanvraag wordt door twee teamleden behandeld.

Stap twee is een gesprek met de aanvrager en eventuele andere betrokken partijen. Wij kijken bij de aanvraag naar de aspecten van de kwaliteitsimpuls: ondernemerschap, ruimtelijke kwaliteit, sociale kwaliteit en duurzaamheid.

Op basis van de analyse ontvangt u ten slotte een advies en aanwijzingen voor het invullen van de kwaliteitsimpuls bij uw plan.

Het Kwaliteitsteam kan op twee momenten instromen in het proces: in de oriëntatiefase of op het moment dat u al een meer concreet en uitgewerkt plan hebt liggen. Het moment van instroom bepaalt de vorm van advies en reflectie van ons team: planvormingsadvies of planadvies.

 

handreiking-koe